About Mara Varvakis Permanent Make Up Artist - Mara Varvakis

Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
 
Με καταγωγή από τη Σάμο και ρίζες που φτάνουν στη Κρήτη, γεννήθηκα και μεγάλωσα στον όμορφο Πειραιά όπου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια!

Αν κάποιος με ρωτούσε πώς θα όριζα την επιτυχία θα απαντούσα μονομιάς πως ο δικός μου ορισμός της επιτυχίας είναι να ζείς την ζωή σου με τρόπο που σου εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ευχαρίστηση για εσένα και τους γύρω σου.  Το πάθος για την ομορφιά με οδήγησε ν΄ ακολουθήσω ως έφηβη τον τομέα της αισθητικής και μετά το πέρας των σπουδών  μου να συνεχίσω να παρακολουθώ επιμορφωτικά σεμινάρια , διατηρώντας ως στόχο τον εμπλουτισμό των γνώσεών μου.

Οτιδήποτε περιελάμβανε τον άνθρωπο, την εμφάνισή του ,την βελτίωση εξωτερικής και εσωτερικής του ομορφιάς, κατείχε για εμένα ανέκαθεν ιδιαίτερη θέση και παρουσίαζε εξαιρετικό ενδιαφέρον στην δημιουργική ομορφιά! Ήθελα και εξακολουθώ  να θέλω  να αναλαμβάνω πρόσωπα και να ασχολούμαι μαζί τους, είτε με θεραπείες, είτε με μακιγιάζ, ώστε με την ολοκλήρωση κάθε υπηρεσίας να συστήνομαι και πάλι σε πρόσωπα πιο λαμπερά, νεανικά, γεμάτα λάμψη και ομορφιά!

Εργάστηκα πάνω σε ποικίλους τομείς της αισθητικής και της ομορφιάς ,συνεργάστηκα και συνεχίζω να συνεργάζομαι, με ένα δίκτυο δερματολόγων , πλαστικών χειρουργών, κέντρων αισθητικής, όπου και απέκτησα πληθώρα εμπειριών και ικανότητα αποτελεσματικής διαχείρισης, ικανή να με κάνει να καταπιαστώ με τεχνικές και μελέτες, αναφορικά με το δέρμα και τους τρόπους προστασίας και καταπολέμησης εναντία στη γήρανση.

Στην πορεία κατακτώντας την εμπιστοσύνη των ωφελούμενων των υπηρεσιών μου, απολαμβάνοντας της εκτίμησής τους, απέκτησα το δικό μου δίκτυο πελατών, στη πλειονότητά τους πελάτισσες, οι οποίες αφήνονται στα χέρια μου και στη φροντίδα μου και στις οποίες καλούμαι με τη σειρά μου να εφαρμόσω όλα όσα έχω μάθει με μεράκι, χαρά και απέραντη δημιουργικότητα!

Το 2010 όπου και  βρέθηκα στην Ιταλία για επαγγελματικούς λόγους, γνωρίστηκα σε μια έκθεση  για πρώτη φορά με την τέχνη του μόνιμου μακιγιάζ και ομολογουμένως ενθουσιάστηκα! Έπαιξε καθοριστικό ρολό στη ζωή μου, καθώς αποτέλεσε εφαλτήριο διεύρυνσης των μαθησιακών μου οριζόντων. Η ιδέα και μόνο πως μπορώ να βελτιώσω ένα πρόσωπο μη επεμβατικά, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του με ένα εξατομικευμένο «μόνιμο» αποτέλεσμα τόσο μοναδικό όσο και η κάθε γυναίκα, με εξίταρε!  

Εκπαιδεύτηκα  πάνω σε αυτόν τον τομέα της ομορφιάς επιλέγοντας να φοιτήσω σε ιδιωτικές σχολές, συλλέγοντας γνώσεις σε όλες τις τεχνικές που επικρατούν στην τεραστία παγκόσμια βιομηχανία του μονίμου μακιγιάζ . Ακολουθώντας έτσι έναν τομέα εξελισσόμενο, που αδιαφιλονίκητα μου ταιριάζει, καθώς απολαμβάνω τη πρόοδο σε καθετί που αγαπώ. Επιπροσθέτως λαμβάνοντας συμμετοχή σε ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια, επιδίωξα την επικαιροποιημένη ενημέρωση αναφορικά με τις εξελίξεις του κλάδου, γεγονός που με οδήγησε και στην εκμάθηση  του τατουάζ  σώματος. Εν συνεχεία ολοκλήρωσα τον κύκλο σπουδών, επιτυγχάνοντας να εκπαιδευτώ στο τατουάζ θηλής και θηλαίας άλω, με τεχνικές και φωτοσκιάσεις, κατορθώνοντας να έχουμε τρισδιάστατο, ρεαλιστικό αποτέλεσμα, σε γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή.

Όταν αντιλήφθηκα ότι με την προσφορά βοήθειας στον συνάνθρωπο, μέσω του καλλωπισμού μπορώ να δημιουργήσω ομορφιά και να βελτιώσω την ψυχολογία, αλλά και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων και να συντελέσω με αυτό τον τρόπο σε αυτό, τότε άρχισε να προδιαγράφεται ο σκοπός της ζωής μου. Με σαφή προορισμό,  πήρα την απόφαση να εφαρμόζω το τατουάζ θηλής σε αυτές τις γυναίκες. Είναι ανεκτίμητο συναίσθημα στη ζωή όταν κάτι που κάνεις έχει βελτιώσει όχι μόνο την δική σου ζωή αλλά και την ζωή κάποιου άγνωστου ανθρώπου που σε εμπιστεύεται! Αυτή η αίσθηση μέχρι και σήμερα αποτελεί πασίδηλα την ανταμοιβή μου.

Ως κύρια δραστηριότητα μου πλέον αποτελεί από το 2011 έως σήμερα, η δραστηριοποίησή μου και αποκλειστική εφαρμογή, ως αισθητικός με εξειδίκευση,  στο μόνιμο μακιγιάζ προσώπου και στο ιατρικό τατουάζ θηλής.

Το 2015 διεξήχθη στην Ελλάδα ένα διεθνές συνέδριο με  pmu artist απ΄ όλο τον κόσμο επιδεικνύοντας και συστήνοντας νέες τεχνικές και γνώσεις στο μόνιμο μακιγιάζ. Επέλεξα, τον ALAN SPADONE ο οποίος είναι διεθνούς φήμης στον χώρο του PMU και εξειδικευμένος με πολυετή πείρα και διακρίσεις, για να παρακολουθήσω ένα master class pmu, όσον αφορά μια συγκεκριμένη τεχνική super realistic eyebrows stroke by stroke [σουπερ ρεαλιστικό αποτέλεσμα τεχνικής τρίχα τρίχα στα φρύδια}, την όποια και ενστερνίστηκα.

Το 2017 αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου σαλόνι ομορφιάς κοντά στο λιμάνι του Πειραιά στην περιοχή της Δραπετσώνας.  Η επιλογή αυτή συστήθηκε και επιστεγάστηκε με γνώμονα την εξασφάλιση οικειότητας, την παροχή υψηλών απαιτήσεων και αισθητικής υπηρεσιών, με καλαίσθητη και φροντιστική ματιά απέναντι σε όλες εκείνες που με εμπιστεύτηκαν και πραγμάτωσαν το όνειρο απόκτησης ενός δικού μου χώρου. Στήθηκε λοιπόν με βασική επιδίωξη την ευγνωμοσύνη προς όλες εκείνες, εξαργυρώνοντας έτσι την  εμπιστοσύνη, την υποστήριξη και την επιδοκιμασία που επέδειξαν στο έργο μου. Ως εκ τούτου, οργανώθηκε ένα σαλόνι ομορφιάς που θα εξασφάλιζε την  πρόσβαση σε κάθε γυναίκα που επιζητά να απολαμβάνει τον καλλωπισμό της, ο οποίος δεν είναι πολυτέλεια αγαπημένες μου, αλλά όπως επιμένω να λέω,  ανάγκη. Διότι σου επιτρέπει να νιώθεις όσο όμορφη μπορείς να είσαι και αυτό αντανακλά υποσυνείδητα στο περιβάλλον στο οποίο ζεις. Ιδίως στους καιρούς που διανύουμε και στις συνθήκες που διαβιούμε.

Η επιτυχία που γνώρισα και η επιπλέον πελατεία που απέκτησα, αποτέλεσαν έναυσμα και μου επέτρεψαν να οδηγηθώ στην απόφαση να ανοίξω ένα σαλόνι «μόνιμης» ομορφιάς στο Πασαλιμάνι του αγαπημένου μου Πειραιά. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγειονομικής προστασίας και με ευσυνειδησία και συνέπεια,   παρέχοντας τις υπηρεσίες μου σε αυτόν τον νέο χώρο. Το νέο εγχείρημα έχει ως κυρίαρχο στόχο να με γνωρίσουν και να γνωρίσω όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες που θέλουν να αξιοποιήσουν αυτήν την  τέχνη του permanent make up , η οποία ήρθε για να μας ομορφύνει!

Αγαπώ το επάγγελμά μου, το αγαπώ με πάθος κι ίσως να το αγαπώ τόσο υπέρμετρα που ξεφεύγει από τη στενή σημασιολογία του όρου επαγγέλματος. Επιδιώκω να στοχοπροσηλώνομαι και να δίνομαι ολοκληρωτικά σε αυτό , κάνοντας το με πολύ μεράκι και χαίρομαι όταν διαπιστώνω πως το εισπράττουν αυτό οι γυναίκες ερχόμενες στον χώρο μου, δείχνοντάς μου εμπιστοσύνη , για την εικόνα τους και την ομορφιά τους.

Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους, εκείνους της μητέρας, της συζύγου, της συντρόφου, της εργαζόμενης, της νοικοκυράς, της φίλης κ.α. Μέσα από την εικοσαετή πλέον πείρα μου με τις γυναίκες και πλάι σε αυτές, παρατήρησα πως στην προσπάθειά τους να είναι υποδειγματικές σε όλα, καταπιέζονται, φορτίζονται και παραμελούν τον εαυτό τους, βάζοντας σε προτεραιότητα όλους τους άλλους. Απευθύνομαι και σε εκείνη την γυναίκα, που ξεχνάει πως είναι γυναίκα, αν και επιβάλλεται να φροντίζει τον εαυτό της εξωτερικά και εσωτερικά, να τον αγαπάει και να τον φιλοδωρεί, δίχως να θεωρεί την αγάπη και τη φροντίδα που του δείχνει πολυτέλεια. Κι όμως δεν είναι!!  Είναι μόνο ένδειξη αγάπης για τον εαυτό μας! Όλα αυτά τα χρόνια έπειτα από αλλεπάλληλες εφαρμογές, διαπίστωσα την δύναμη που έχει ο καλλωπισμός, να συμβάλλει τα μέγιστα στην βελτίωση της ψυχολογίας και στην ανάκτηση της αυτοπεποίθησης της γυναίκας! Όταν σου αρέσει ο εαυτός σου, βλέπεις διαφορετικά  τα πάντα γύρω σου! Μην ξεχνάς είσαι γυναίκα, είσαι δύναμη!!!!

ΣΠΟΥΔΕΣ

SofTap Permanent cosmetics. Certificate migropigmantation  Techniques in Eyebrows – Eyes – Lips, ανατομία δέρματος θεωρία χρωμάτων, χρωστικές, προσωπολογια, άξονες προσώπου για σωστό σχήμα, τύποι & τόνοι δέρματος [fitz Patrick skin scale} ενδείξεις, αντενδείξεις, υγιεινή & ασφάλεια, correct, removal, camouflage
BioColours certificate Μονιμο Μακιγιαζ τεχνικές σε Φρυδια, Ματια, Χειλη
Cosmopolitan Permanent make up certificate specialized in Eyebrows with hair stroke & shading Technique
Master certificate by master trainer Alan Spadone class advanced hair stroke eyebrows super realist techniques stroke by stroke
Sakissixgun  certificate Body Tattoo Art
Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης  Αυγερινοπούλου τμήμα Αισθητικής
NHS Natural Health Science τμήμα σπουδών Κοσμητική Εναλλακτική Ιατρική & Αντιγήρανση επιπλέον τμήμα Holistic rejuvenation Face & Body
PHI Academy certificate by Vladimir Zec Dr.Phi Phi-Lings
PHI-ION {plasma technology} & Microneedling
Swiss Color by master Ilias Sardelis Mesolift- Microneedling
Juliette Armand certificate Ameson Mesotech therapy – microneedling
Data Type επαγγελματικό μακιγιάζ Νυφικό – Βραδινό
Τριανταφυλλιδη certificate extension lashes one by one
Wimperwelle certificate Lifting Lashes- lash lift

ΑΛΛΑ ΕΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ - ΧΟΜΠΙ

Future Buciness School τμήμα σπουδών Professional Social Media Marketing επιπλέον τμήμα Buciness Coaching
ZER FAM τμήμα σπουδών σχέδιο μοδας Μοντελιστ – πατρονιστ – σχεδιαστρια μοδας σε νυφικα βραδινα φορεματα & ραπτικη
Σεμινάρια αυτογνωσιας brain building συμμετοχη σε ομαδες coaching – NLP
Ζωγραφική σε καμβά, ξύλο, γυαλί & ντεκουπάζ
Ιππασία στον  Ιππικό όμιλο Βαρυμπόμπης

Mara Varvakis
Social
Mara Varvakis PMU Tik Tok
Επιστροφή στο περιεχόμενο